MENU
 
Home
Nieuwsbrief
GC in de media
SiteMap
 
Tips en Tricks
Excel
Word
Photoshop
PowerPoint
Surf Tips
Gmail
Android
iPad
Excel ClipTips
 
cursus Office 2016
Access
Excel
Outlook
PowerPoint
Word
 
cursus Office 2013
Excel
PowerPoint
Word
Nieuw in Excel 2013
Nieuw in Word 2013
Nieuw in PowerPoint 2013
 
cursus Office 2010
Access
Nieuw in Excel 2010
Excel automatiseren
Excel
OneNote
Outlook
PowerPoint
Word
 
cursus Office 2007
Access
Excel
Outlook
PowerPoint
Publisher
Visio
Word
 
cursus Office
2000-2002-2003-XP
Access
Excel
PowerPoint
Outlook
Word
 
cursus Photoshop
CC -3D
Animatie
CS6
CS5
CS4
CS2 - CS3
Lightroom 3
Elements 6
Mask Pro
Nik Collection
 
cursus Dreamweaver
CS3
 
cursus Illustrator
CS4
 
cursus Flash
CS4
 
cursus Fireworks
CS4
 
cursus Paint Shop Pro
X en X2
 
cursus Premiere
Elements 7-8
 
cursus Joomla
Joomla 1.5
 
Sociale Netwerk sites
Facebook
LinkedIn
Twitter
 
iPad
Apps
 
Diversen
Celtx
CSS
DropBox
Firefox 3.6
GIMP
Internet Explorer 9
LIME
Linux
OpenSUZE
PREZI
ProShow Producer
YouTube
 
cursus Google
Agenda
Analytics
Gmail
Zoeken
Picasa 3
SketchUp
Chrome
Street View
 
cursus Windows
Live Movie Maker
Windows 10
Windows 8
Windows 7
XP
Vista
 
cursus Office '97
Word
Excel
 
 
>

 

Cursus Visio 2007   go to: Index - vorige - volgende
       
Les 24 Voorbeelden (1)  
 
Blokdiagram met perspectief
Hoe je een diagram moet maken zul je ondertussen wel al weten. Wat ik je kan vertellen over het blokdiagram met perspectief is wanneer je klikt en sleept met de perspectiefhendel in de tekening, je het perspectief wijzigt van alle shapes in de tekening.
Wanneer je echter één shape selecteert, wijzigt het verdwijnpunt in de perspectiefhendel in het rood en kun je het perspectief van deze shape wijzigen. Wijzig je daarna het perspectief van alle shapes, dan blijft het perspectief van deze ene shape wel ongewijzigd.
 
Netwerkdiagram
In basisnetwerkdiagrammen, dit is in de standaard versie van Visio trouwens het enige netwerkdiagram, wordt weergegeven wat de belangrijkste onderdelen van jouw netwerk zijn en hoe deze onderdelen onderling verbonden zijn.
Hoe we shapes en verbindingen toevoegen zullen we wel weten, niks bijzonders dus, maar wanneer je echter de shape "Legenda" toevoegt wordt er in deze tabel alle symbolen weergegeven met hun aantal. De shape legenda vindt je trouwens in het stencil "netwerk en randapparatuur.
Voeg je later nog een shape toe aan je diagram, dan wordt deze legenda automatisch aangepast.
 
Gantt diagram
Wie de filmpjes van Excel heeft bekeken zal wel weten wat een Gantt-diagram is en waarvoor je dit gebruikt.

Voor diegenen die dit niet weten, een Gantt-diagram helpt je bij het plannen van uw projecttaken en het bijhouden van de voortgang.

Om een Gantt-diagram te maken klik je het naar benedenwijzend pijltje naast de knop "Nieuw" in de menubalk, kies je als categorie "Planning" en klik je "Gantt-diagram in het pop-up menu.

 

 

Het eerste wat verschijnt, is een dialoogvenster met twee tabbladen, je hebt het tabblad "Datum" en je hebt het tabblad "Opmaak".

In het tabblad "Datum" geven we het aantal taken in, de eenheden voor de tijdschaal, de opties voor de duur, en het bereik.
In het tabblad "Opmaak" kunnen we een aantal opmaakinstellingen ingeven waaronder een beginshape, een eindshape en wat labels, maar dit is louter voor het oog, dus hiermee doe je wat je wil.
In dit voorbeeld stel ik een uurrooster op waarin ik een planning maak met de uurtjes dat ik ga leren voor de herexamens die ik heb, ik was namelijk niet zo'n goede leerling tijdens het schooljaar, dus moet ik maar eens iets doen tijdens het verlof.
Ik heb drie herexamens, Nederlands, Frans, en Duits, dus het aantal taken is 3.
Veel tijd hiervoor heb ik ook niet meer dus als notatie zullen "Dagen Uren" wel volstaan.
Ik geef nog een begindatum en een einddatum in, als primaire tijdschaal kies ik "Dagen", en secundaire tijdschaal "Uren".
In het tabblad "Opmaak" kies ik enkel "Taaknaam" in het vak "Label binnen" en klik de knop OK.
 

Het eerste wat je zal opvallen is dat er enkel op de weekdagen wordt gewerkt, zaterdagen en zondagen worden niet ingevuld. Omdat ik al een heel jaar niks heb gedaan ben ik wel verplicht ook zaterdagen en zondagen te leren.
Om dit te wijzigen selecteer je eerst het volledige diagram, rechtsklik je met de muisaanwijzer, en in het pop-upvenster kies je "Werktijd configureren".
Dit opent een dialoogvenster waarin je ook de zaterdag en de zondag selecteert. Eventueel stel je hier ook nog de begin- en eindtijd in, mocht deze niet naar je zin zijn.
Klik de knop OK.

Wat we vervolgens moeten doen is de duur per taak ingeven. In dit geval doe ik drie dagen Nederlands, 4 dagen Frans, en 6 dagen Duits.
Dubbelklik hiervoor de cel in de kolom "Duur" van de taak dat je wil wijzigen en geef de duur van de taak in, in dit geval is hoop ik 3 dagen genoeg voor Nederlands.
Hetzelfde doe ik voor Frans en Duits.
Het probleem dat ik nu heb is dat alle taken op dezelfde dagen vallen. De vlugste manier om dit op te lossen is de drie taakbalken te selecteren in de tijdsbalk, en te klikken op de knop "Taken koppelen" in de werkbalk "Gantt-diagram".

>
De eerste vijf knoppen in de werkbalk "Gantt-diagram" dienen om te navigeren tussen de verschillende taken.
De zesde knop "Nieuwe taak" dient om een nieuwe taak toe te voegen. Een nieuwe taak zal steeds boven de geselecteerde taak worden toegevoegd.
Om een taaknaam te wijzigen of toe te voegen dubbelklik je de cel met de taaknaam.
De zevende knop "Taak verwijderen" verwijdert een taak. Selecteer uiteraard eerst de taak die je wil verwijderen.
Daarnaast hebben we nog de knoppen "Inspringing verkleinen" en "Inspringing vergroten". Met deze knoppen maken we subtaken, met name een taak in een taak.
Je mag zoveel subtaken in taken maken dat je wenst.
Wanneer je de duur van een taak die is voorzien van een subtaak probeert te wijzigen, moet je eerst de duur van de subtaak wijzigen.
 
En als laatste hebben we nog de knop "Taken koppelen" waarover ik het reeds had, en de knop "Taken ontkoppelen" die me duidelijk lijkt.
 
 
Index - vorige - volgende

copyright © 2012 - gratiscursus.be

>